Muzikanten

Rehana Begum, vocalist
Rehana is de stem en het gezicht van Esprazzivo. Zij zingt met passie prachtige jazznummers in de stijl van Ella Fitzgerald. Haar warme, omfloerste stem leent zich uitstekend voor bruisende swing, romantische ballads en zwoele bossanova's. Zingen is voor Rehana het pure plezier van verhalen vertellen op muziek.

Rehana heeft zich gespecialiseerd in jazz op de Djam, opleiding voor jazz en lichte muziek. Zij zingt ook in kleinere bezettingen (duo, trio, kwartet) en werkt als zangcoach bij Muziekpraktijk Van Amerongen.

www.rehanabegum.com
www.muziekpraktijkvanamerongen.nl


Trinus de Vries, tenorsaxofonist

Trinus vult met zijn warme, diepe klanken, de zang bij Esprazzivo perfect aan. Zijn solo's zijn virtuoos en instrumentale nummers een kolfje naar zijn hand. Op dit moment experimenteert hij zelfs weer met een zangnummer.

Trinus is als jonge blueszanger in aanraking gekomen met de jazz. Hij ontdekte de geneugten van het bespelen van de tenorsaxofoon en is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium. Hij heeft lange tijd met organist Rob Mostert in de band B3 gespeeld.
Trinus geeft les, heeft een duo met gitarist Guido Scope en is eerste tenor bij de Biggles Bigband.

www.trinusdevries.nl

Joost Italianer, pianist
Joost is onze swingende pianist met een voorliefde voor bossa nova's. Hij begon als jonge jongen met klassiek piano en heeft die subtiele manier van spelen meegenomen, toen hij naar de kant van de swingende jazz en zonnige latin werd getrokken. Voor andere muziekgenres draait hij ook z'n hand niet om.


Lenny Fleer, bassist
Als bassist is Lenny, samen met drummer Peter, de onverstoorbare hartslag van Esprazzivo. Hij draait z'n hand niet om voor een lekkere solo.

Na te zijn begonnen als klassiek gitarist op het Sweelinck Conservatorium, besloot Lenny zich te laten opleiden tot muziektherapeut. Hij kreeg interesse voor de saxofoon, maar ook de contrabas is natuurlijk een prachtig instrument tot Lenny de keuze maakte voor de basgitaar. Gelukkig voor ons heeft hij zijn prachtige contrabas weer ter hand genomen.
Lenny speelt, naast Esprazzivo, nog in de band Leo's Drugstore.
Peter de Heer, drummer
Peter is, samen met bassist Lenny, het ritmische hart van Esprazzivo. Hij is een echte jazzdrummer en reageert zeer creatief op wat er om hem heen gebeurt. Peter speelt met dynamiek en gebruikt mooie ritmische patronen, waardoor de nummers en de solo's tot bloei komen.

Peter heeft naast de jazz ook decennia lang allerlei andere genres gespeeld en speelt ook bij het Paul van den Belt Quintet.

www.peterdeheer.nl


De foto's op deze pagina zijn, m.u.v. de foto van Joost Italianer, genomen door fotograaf Wouter Moné - www.woutermone.nl
    Blogger Comment